Zöldséges tésztasaláta csicseriborsóval
2018-04-21Related Recipes:
Maradjunk még egy kicsit a salátánál, bár ez kicsit tartalmasabb, de annál finomabb. Ha van rajtunk pár kiló “téli gumi” ezekkel a salátákkal könnyűszerrel ledobálhatjuk magunkról.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe
Hozzávalók
- 30 dkg farfalle tészta
- 1 közepes kígyóuborka
- 3 közepes paradicsom
- 1 db kápia paprika
- 2 db újhagyma de lehet egy kisebb póré, vagy lila hagyma is
- 10 szem olajbogyó lehet fekete is
- 1 db citrom leve
- 20 dkg csicseriborsó
- Öntethez:
- 1 dn citrom leve
- 5 ek olívaolaj
- 1 kk morzsolt, szárított oregánó
- 1 ek friss bazsalikomlevél apróra vágott
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük.
- Az összes zöldséget megtisztítjuk, a kígyóuborkát, paradicsomot, kápiapaprikát 1 centis (csicseriborsónyi) kockákra vágjuk. Az újhagymát vékonyan fölszeleteljük – ha lilahagymát használunk, azt a többi zöldséghez hasonlóan 1 centis kockákra aprítjuk. A lecsöpögtetett olajbogyót karikákra vágjuk. Az így előkészített hozzávalókat egy tálba szórjuk, a lecsöpögtetett csicseriborsót és tésztát hozzáadjuk.
- Az öntethez valókat egy kisebb, zárható üvegbe töltjük és nagyon alaposan összerázzuk. Az előzőekre kanalazzuk, összeforgatjuk és már tálaljuk is, mert a tészta nagyon hamar magába szívja az összes öntetet.
A recept megosztása