Zöldséges zöldbableves
2018-06-30Related Recipes:
Ez készült ma ebédre. Persze hús is volt, de ebben a levesben nem volt rá szükség.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 50 dkg zöldbab vágott, tisztított
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 db burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 1 teáskanál pirospaprika
- 3 evőkanál étolaj
- 1 teéskanál liszt
- 2 dl tejföl vagy tejszín
- só
- ecet ízlés szerint(kihagyható)
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- Az aprított vöröshagymát az olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a répákat és pár percig még pirítjuk. Rászórjuk a lisztet, jól összekeverjük és meghintjük pirospaprikával.
- Gyorsan felöntjük 1,5 liter vízzel, nehogy a paprika odaégjen vagy megkeseredjen.
- Hozzá tesszük a felkockázott burgonyát, zöldbabot, babérlevelet, zúzott fokhagymát, sót, esetleg borsot.
- Puhára főzzük. S tejfölhöz keverünk a forró levesből 3 evőkanállal. Simára keverjük, majd még egyszer megismételjük, és a levesbe öntjük. Kész is van, lehet tálalni.
- Aki szereti a savanykás ízt, ízesítse pár csepp ecettel, vagy citrom levével.
A recept megosztása