Speciális étrend: Tejmentes
Rablóhús (sütőben)
A helyzet az, hogy piszok nehéz belőni 4 személyre… De hozzávetőlegesen megpróbálom. Nálunk nagyüzemben megy mindig.
RészletekSzilvalekvár tartósítószer nélkül
Nagyon szeretjük a szilvalekvárt, a nagymamám mindig készített, amióta ő nincs, csak bolti lekvárt vásároltunk. Azt én annyire nem szeretem, ezért tavaly összeszedtem magam és úgy döntöttem megpróbálok én is befőzni. A mamám receptjei megvannak, anyum biztos, hogy soha nem fog ilyesmit csinálni, tehát rajtam a sor. Megnéztem egy videót, ...
RészletekHűsítő Limonádé
Se nem sütés, se nem főzés, de szerintem hasznos, ebben az egyre melegedő nyárban, mert bizony arra kell felkészülnünk, hogy hűsítsük magunkat ahogy csak tudjuk. Ezt a limonádé receptet, csak azért osztom meg, mert nem biztos, hogy másnak így, ez a kombó eszébe jut. Volt otthon minden, csak mentát kellett ...
RészletekRakott cukkini
A cukkinit eddig csak rántva ismertem, de amikor vásároltam a piacon az eladóhölgy tanácsolta, hogy próbáljam meg rakottnak megcsinálni. Eddig, mindig megfőztem előtte a rizst úgy készítettem a rakott ételeket. Most kiválogattam, megmostam és nyersen belekevertem a darált húsba. Jól sikerült! A cukkini nedvességétől, párájától megpuhult a rizs is.
RészletekHázikenyér kovászkával
Régebben is próbálkoztam a kenyér sütéssel, nem lett ehetetlen, de a karantén ideje alatt tökéletesre fejlesztettem a tudásomat. A mostani recept kovászkával készült amit a dolgozó nőknek találtak ki. Mindösszesen 2 óra alatt elkészül a finom, illatos házikenyér, és ha kicsit kihűlt már lehet is enni belőle.
RészletekSzékelygulyás
Ha karácsony, akkor káposzta. Általában töltött káposztát szoktunk csinálni, de előfordul, hogy más szeretnénk. A székelygulyás számomra nagyon különleges étel, ha sikerül szép sovány lapockát venni, akkor valamilyen gulyás lesz a vége. Így alakult most is, így lett a szép sovány húsból székelygulyás.
RészletekZöldséges húsgombócleves
Egy jó leves sosem rossz! Főleg, ha van benne hús, legalább gombóc formájában!
Részletek
Legutóbbi hozzászólások