4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
40 perc
Összesen
70 perc
Holdacska

Hozzávalók

  • 30
    dkg liszt
  • 20
    dkg vaj
  • 30
    dkg porcukor
  • 7
    db tojás
  • 1
    db sütőpor
  • 1
    db citrom
  • 20
    dkg darált dió
A húsvét a sütizések ideje, ilyenkor minden háziasszony kitesz magáért, de még az olyanok is sütnek valami sütit akik nem szoktak rendszeresen. Én a gyakorlottabbak közé tartozom, így a kicsit nehezebb sütiket is megtudom csinálni. Fánkot és holdacskát sütöttem ezekre a napokra. A fánk receptje már fent van, de a holdacskát most osztom meg.

Elkészítés

  1. A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük. Majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, valamint a levét, olvasztott vajat, lisztet, sütőport, a majd a kikevert cukros tojást hozzáadagolva, összekeverjük a tésztát.
  2. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Egyenletesen, enyhén vizes kézzel elsimítjuk a tepsiben.
  3. A kemény habbá felvert tojáshoz hozzáadjuk a cukorral kevert darált diót. Óvatosan, hogy a hab ne essen össze.
  4. Az egész tésztára egyenletes vastagságban kenjük el.
    Addig sütjük ameddig a teteje kissé barnás, kemény lesz .
    A süteményből, ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kis holdacska alakú sütiket vágunk ki.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.