Hozzávalók
-
1db nyúl – feldarabolva
-
10dkg föstölt szalonna
-
2evőkan kókusz olaj
-
2fej vöröshagyma
-
4gerezd fokhagyma
-
1db zöldpaprika
-
pirospaprika
-
őrölt kömény
-
ételízesítő
-
só
Elkészítés
-
A füstölt szalonnát, vöröshagymát összevágjuk apróra, a fokhagymát összetörjük.
A szalonnát elkezdjük sütni, amikor zsírjára pirult hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát és tovább pirítjuk, amíg üveges nem lesz. A szalonnából kisült zsír mennyiségétől függően pótoljuk a zsiradékot. -
Ilyenkor augusztusban nem könnyű a dolgunk, mert már mindenhol új vöröshagymát lehet kapni, ami rendkívül nehezen sül/fő szét, és emiatt nagyon nehéz belőle igazán jó pörköltalapot készíteni.
Belekeverjük az apróra vágott zöldpaprikát, és az őrölt pirospaprikát, a nyulat, majd visszatesszük a tűzre, megfűszerezzük és a hús fehéredéséig pirítjuk. -
Felöntjük kevés vízzel, majd fedő alatt készre főzzük a nyúlpörköltet. A vizet többször pótoljuk, mindig keveset aláöntve. minden pörköltnél is fontos, hogy egyszerre ne öntsük rá sok vizet, hiszen nem levest készítünk.
Amikor a hús már majdnem teljesen puha, önthetünk rá egy kis száraz vörösbort is, így vörösboros nyúlpörkölt lesz a végeredmény. -
Szándékosan nem írtam paradicsomot a receptbe, mert bár én ez esetben tettem bele, de megkóstoltam előtte és utána is. Az ízlelőbimbóim szerint a paradicsom nem javít az ízén semmit, sőt csak felhígítja azt, és nélküle egy picit finomabban ítéltem.
Mindenki döntse el, hogy a legfinomabb számára. -
Köretnek galuskát, leánykori nevén nokedlit, illetve főtt burgonyát javaslok. Én héjában főtt burgonyával tálaltam.
Vélemények
További a szerzőtől – gjoe
Túrógombóc
Modernizált túrógombóc. Amikor vágysz valami bűnös élvezetre.
Csirkés–zöldséges, joghurtos wrap
Könnyű tízórai vagy vacsora diétázóknak
Fasírt tepsiben
Azért írtam Margit módra, mert a fasírt hozzávalóin változtattam. A férjem megkívánta a fasírtot, de se kenyér, se zsemle nem volt itthon. Majd reggel lesz véve...
Tepertőkrémes pogácsa (hajtogatás nélkül is leveles)
Kinézetre nem a legszebb, de annál finomabb!
Almás pite
Egyik kedvenc süteményem az almás pite. Elég sűrűn szoktam sütni, mert egyszerű, komolyabb sütési ismeretet nem igényel, ráadásul, amíg a tészta pihen, egy leve...
Baconbe tekert datolya
Amikor először hallottam róla, nem tudtam elképzelni az édes datolyát az isteni bacon szalonnával. A puding próbája az evés, mielőtt véleményt alkotok meg kell...
Kapcsolódó receptek
Ecetes hal
Ez az ecetes hal nem tévesztendő össze a ruszlival! Ez nem nyers hal, hanem rántott. Bármely ünnepkor, főleg húsvétkor, vagy karácsonykor helye van az asztalon...
Rácsos almás
Bombi ízű sütemény
Miután kihűl vághatjuk két lapra is, majd megtöltjük lekvárral, és a süti tetejére olvasztott csokit öntünk.
Diós kocka / brownie/
Ez a csodálatos, finom diós süti– tepsiben süthető, és hihetetlenül könnyű elkészíteni. A csokoládé és a dió kombinációja, valamint a sárgabaracklekvár ellenáll...
Tejfölös, virslis zöldbableves
Ez készült ma ebédre, és palacsinta.😋
Somogyi galuska (tejfölös nokedli)
Egytálétel /Somogyi, falusi nagyszüleimnél a nyári iskolai szünetet ott töltöttem, és ez az étel gyakran került asztalra. Többször túró is került rá, és nagyon...