Gesztenyés bejgli
2015-10-29- Fogás: Desszert
- Nehézség: Nagyon nehéz
Related Recipes:
Korábban már tettem fel hasonlót, de ez most egy kicsit más. Ezt a fajtát szoktam karácsonykor megsütni. Mondjuk egész évben lehetne, bármikor, de a folyamatos rohanás miatt az ember mindig az egyszerűbb ételeket választja. Aki teheti süsse meg, nem fog csalódni.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Elkészítés
- A tészta elkészítéséhez langyosítsuk meg a tej felét, adjunk hozzá egy kevés cukrot, és tördeljük bele az élesztőt. A lisztet egy nagy tálban keverjük el a cukorral, egy csipet sóval, a tej másik felével, a tojással és a vajjal. Végül dolgozzuk hozzá az élesztős tejet is. Fél órán keresztül kelesszük letakarva, meleg helyen.
- Fél óra elteltével adjuk hozzá a citromot, majd egy fakanál segítségével a tésztát kemény mozdulatokkal erősen keverjük, addig, amíg fényes és levegős nem lesz. Ezután újabb fél óra kelesztés következik.
- Ha már szépen feljött, nyújtsuk ki egy centi vastagra, kenjük meg a kihűlt töltelékkel, majd óvatosan tekerjük fel. Ha a töltelék meleg, a bejgli sütés közben kireped, és nem lehet szépen szeletelni. A kivajazott tepsiben még utoljára hagyjuk fél órát pihenni, majd kenjük meg a felvert tojással.
- Szurkáljuk meg villával, majd süssük szép aranysárgára. 200 fokon egy óra alatt gyönyörűen megsül. A vajat tegyük melegre, hogy lágy legyen. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a vajat, majd keverjük az egészet a gesztenyemasszához. A tejbe áztatott mazsolát a végén forgassuk a masszába.
A recept megosztása
Comment (1)
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
posted by Katalin Tóth on 2017-11-27
Hát én nemlátom a receptbe hogy hogy kell megcsinálni a tölteléket és hogy miért meleg…