Loader

Hagymás, kukoricás burgonya, pácolt sült hússal

2015-10-29
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

Ennél az ételnél elsősorban a köret az ami egy kicsi más, mint az emberek többségének megszokott sült krumpli, krumplipüré, főzelékek vagy rizs. Persze nem kell valami nagy dologra gondolni, inkább csak más, mint a ”napi rutin”. Én azért szeretem, mert a hagyma és a kukorica ad egy édeskést ízt neki, ezáltal mindenféle sültekhez, de akár szószos fűszeresebb húsokhoz is jól illik. Én elsősorban valamilyen pácolt hússal csinálom, vagy egyszerű ropogósra sütött szalonnával. Ezek mellé még fokhagymás tartármártást szoktam csinálni, ami szerintem jó kiegészítője.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Mivel a húsnak átlagosan 20-30 percig állnia kell a pácban, célszerű azzal kezdeni. A villámpácot összekeverem az olajjal, általában a csomagoláson fel van tüntetve a mennyisége. Majd a húst felszeletelem, gyakorlatilag tetszés szerint bárhogy megtehető. A felszeletelt húst beleteszem a pácba, jól átforgatom, hogy mindenhol érje, és állni hagyom.
  2. A körethez a burgonyát meghámozom, megmosom, majd apró kockákra vágom. Többnyire egy nagy, magas falú serpenyőben készítem, aminek van teteje is.
  3. Ebbe töltök egy kis olajat, nem kell sok, vékonyan fedje be a serpenyő teljes alját. Beleteszem a burgonyát, és gyakorlatilag sütni kezdem, közepes lángon. Néhányszor átkeverem, és 2-3 perc sütés után felöntöm vízzel, úgy háromnegyedéig kell ellepnie, majd ráteszem a födőt és hagyom párolódni.
  4. Ekkor teszem hozzá a sót, borsot és vegetát is, ez gyakorlatilag ízlés szerint történik. Szeretem, ha kicsit borsosabb, így abból bátran teszek bele mindig.
  5. Néha érdemes megkevergetni, és figyelni rá, ha nagyon gyorsan fogy a víz róla, érdemes néha pótolni, nehogy leégjen.
  6. Mikor a burgonya félig megfőtt, felvágom a hagymát és hozzáteszem. Úgy szoktam a hagymát felvágni, hogy bevagdosom, mintha apróra darabolnám, majd keresztbe elvágom 3-4 darabba.
  7. Ezután már nincs más dolgunk vele, mint hagyjuk főni, és figyelünk rá, hogy ne égjen le, érdemes többször átkeverni, így a burgonya összetörik közben és püré állaga lesz.
  8. Amikor már gyakorlatilag kész, hozzáadom a kukoricát és azzal éppen csak átmelegítem. Ez idő alatt a hús is elég ideig állt a pácban, a szeleteket kisütöm egy kis olajon. Nem kell sok, hiszen a pác miatt rajta is van bőven.
  9. Ezt követően tálalhatunk is!
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!