Loader

Karaj gyöngyhagymával

2015-10-30
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

A sertésnek az egyik (ha nem a legfinomabb) része a karaj. Nálunk mindenféle formában hamar elfogy. Leginkább fokhagymás rántott húsként készítjük el, de ha nincs kedvünk annyi időt a konyhában tölteni, akkor akár egyben, akár szeletelve szoktuk megsütni, kedvencünk a hagymás hús.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A kicsontozott, zsírtól, hártyától megtisztított karajunkat egy edényben a zsiradékban megforgatjuk. Majd sóval, apróra vágott tárkonnyal ízesítve, kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
  2. Ezután köré rakjuk a megtisztított gyöngyhagyma fejeket vagy a vöröshagymát amit előtte cikkekre vágtunk, természetesen, ha gyöngyhagymát használunk, akkor nem vágjuk fel, így lefedve még 15-20 percig pároljuk.
  3. Kivesszük a húst, és deszkán felszeleteljük, majd tálra rakjuk.
  4. A visszamaradt levét kevés vízzel és simára kevert liszttel behabarjuk. A hagymával még kis ideig pároljuk, majd ráöntjük a húsra.
  5. A hagymát az edényből kiszedve, a hús mellett gusztusosan elrendezzük.
  6. Sós vízben főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
  7. Ezt az ételt készíthetjük borjúhúsból is.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!