Karaj gyöngyhagymával
2015-10-30Related Recipes:
A sertésnek az egyik (ha nem a legfinomabb) része a karaj. Nálunk mindenféle formában hamar elfogy. Leginkább fokhagymás rántott húsként készítjük el, de ha nincs kedvünk annyi időt a konyhában tölteni, akkor akár egyben, akár szeletelve szoktuk megsütni, kedvencünk a hagymás hús.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 1 kg sertés rövidkaraj csont nélkül
- 4 evőkanál kókusz olaj
- 50 dkg gyöngyhagyma vagy vöröshagyma
- 1 kávéskanál liszt
- só
- tárkony,
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A kicsontozott, zsírtól, hártyától megtisztított karajunkat egy edényben a zsiradékban megforgatjuk. Majd sóval, apróra vágott tárkonnyal ízesítve, kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
- Ezután köré rakjuk a megtisztított gyöngyhagyma fejeket vagy a vöröshagymát amit előtte cikkekre vágtunk, természetesen, ha gyöngyhagymát használunk, akkor nem vágjuk fel, így lefedve még 15-20 percig pároljuk.
- Kivesszük a húst, és deszkán felszeleteljük, majd tálra rakjuk.
- A visszamaradt levét kevés vízzel és simára kevert liszttel behabarjuk. A hagymával még kis ideig pároljuk, majd ráöntjük a húsra.
- A hagymát az edényből kiszedve, a hús mellett gusztusosan elrendezzük.
- Sós vízben főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
- Ezt az ételt készíthetjük borjúhúsból is.
A recept megosztása