Loader

Sült császárhús zöldhagymával

2015-11-05
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

  • Lecsó télire tartósítószer nélkül

Egy szép kövér, omlós hússzelet mindig megindítja az ember fantáziáját, és az emésztőnedveit. Aki szereti a kissé kövér, de rendkívül finom sülteket, érdemes egy próbát tenni a császárhússal. Nem csak jól néz ki, de nagyon finom is.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A császárhús vágjuk szép nagy szeletekre, majd irdaljuk be jó mélyen mindkét oldalukat, és tűzdeljük meg szalonna szeletekkel, valamint fokhagymával.
  2. Tegyünk egy tepsibe zsiradékot, erre helyezzük a befűszerezett, szalonnával tűzdelt császárhúst. Öntsük fel a tepsit kb. 2 dl vízzel, takarjuk le alufóliával és süssük másfél órát úgy 180-200 fokon.
  3. Ekkor vegyük le róla a fóliát, és ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. Helyezzük a zsiradékba a nagyobb darabokra vágott hagymát, és süssük tovább a húst, amíg elfogy a víz alóla, majd megpirul mindkét oldala (ehhez ugye majd meg kell fordítani). Ha a hagyma előbb megsülne, vegyük ki a tepsiből.
  4. Aki akar és van hely a tepsiben, a hús mellé tehet burgonyát is, a hússal együtt sütve sokkal finomabb az íze.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!