Sült császárhús zöldhagymával
2015-11-05Related Recipes:
Egy szép kövér, omlós hússzelet mindig megindítja az ember fantáziáját, és az emésztőnedveit. Aki szereti a kissé kövér, de rendkívül finom sülteket, érdemes egy próbát tenni a császárhússal. Nem csak jól néz ki, de nagyon finom is.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 1 kg császárhús
- 30 dkg kolozsvári szalonna
- 4 evőkanál sertés zsír
- 10 db zöldhagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A császárhús vágjuk szép nagy szeletekre, majd irdaljuk be jó mélyen mindkét oldalukat, és tűzdeljük meg szalonna szeletekkel, valamint fokhagymával.
- Tegyünk egy tepsibe zsiradékot, erre helyezzük a befűszerezett, szalonnával tűzdelt császárhúst. Öntsük fel a tepsit kb. 2 dl vízzel, takarjuk le alufóliával és süssük másfél órát úgy 180-200 fokon.
- Ekkor vegyük le róla a fóliát, és ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. Helyezzük a zsiradékba a nagyobb darabokra vágott hagymát, és süssük tovább a húst, amíg elfogy a víz alóla, majd megpirul mindkét oldala (ehhez ugye majd meg kell fordítani). Ha a hagyma előbb megsülne, vegyük ki a tepsiből.
- Aki akar és van hely a tepsiben, a hús mellé tehet burgonyát is, a hússal együtt sütve sokkal finomabb az íze.
A recept megosztása