Loader

Medvehagymás, sajtmártásos, sonkás rakott tészta Boszorkányosan

2015-10-31
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

Azért szeretek ilyeneket csinálni mert imádom a tésztát, és rendkívül sokféleképpen el lehet készíteni, kevés macerával járnak és nagyon finomak 🙂

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Tésztát felrakod főzni, a vízbe érdemes kis olajat tenni, hogy ne ragadjon le. Szerintem úgy nem fő szét, és nem is ragad le a tészta, ha nem nagy lángon főzöd. Amíg fő a tészta össze lehet dobni a mártást. A vajat felolvasztod, hozzákevered a sajtmártás szósz port (nem vagyok nagy műkaja kedvelő de ez azon kevesek közé tartozik ami tényleg finom) csomómentesre kevered majd felöntöd a tejszínnel, keverd hozzá a zúzott fokhagymát és az apróra vágott aszalt paradicsomot. Ha már nagyon sűrűsödik a szósz, akkor keverj hozzá tejet – ez egyébként a szósz főzésének minden szakaszában igaz ha túl sűrű hígítsd tejjel vagy vízzel, az a fontos hogy a szósz állaga ne legyen se túl sűrű se túl híg.
  2. Beleteszed az apróra vágott medvehagymát és a sonkakockákat, hagyod felforrni. Ha már újra forr, akkor jöhetnek a sajtok belenyomod az ömlesztett füstöltsajtot meg belemorzsolod a kéksajtot és egy keveset a félzsíros sajtból. Kóstold meg és ízlés szerin ízesítsd ha még szükségesnek érzed (az én ízlésemnek elég volt, hogy a kéksajt meg a sonka sós). Közben figyelj a tésztára is hogy ne főzd szét. Hogy melyik tésztát meddig kell főzni hmmm általában rá van írva de én ezzel kapcsolatban is az érzékelésre bízom magam, amikor még nem túl nyúlós (ragadós) de már nem kemény a közepe akkor jó szerintem 🙂 az az AL DENTE 🙂
  3. Ha kész a szósz és a tészta akkor vagy összekevered az egészet és úgy rakd a kivajazott tepsibe vagy ahogy én szeretem rétegesen tegyél bele tésztát majd rá szószt, tésztát aztán szószt stb. a végén pedig a legutolsó szósz rétegre tedd rá a reszelt sajtot. Én ezt jó vastagon szeretem rajta. Egyrészt mert finom ropogós teteje lesz (imádom a sült sajtot) másrészt meg ha egyenletesen teszed rá nem engedi kiszáradni a tésztát sütés közben. De ha tutira akarsz menni, hogy ne száradjon ki akkor tegyél a tepsire alufóliát.
  4. 160-170 fokos sütőbe tettem fél órára majd feltekertem 180 fokra a sütőt és hagytam még bent 10 percet hogy megpiruljon a teteje. Nem nagy kunszt de kiadós és finom 🙂 Jó étvágyat hozzá 🙂
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!