Loader

Tejszínes krémsajtos túrórolád

2015-11-06
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Szilvalekvár tartósítószer nélkül

  • Tepsis sült tarja

Amikor nagyobb vendégsereg érkezik egy házibulira, vagy netán egy jófajta rockkoncert előtt-után gyűlünk, akkor igyekszem úgy összeállítani a menüt, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő ételt, ételeket, legyen a kínálatban hús, saláta, tejtermék, sós és édes sütemény egyaránt. Ilyenkor nem szoktam főtt ételeket készíteni, mert egyrészt a tálalás macerás, másrészt egy több fogásos menü elnehezíthet – magamból kiindulva – bizonyos mennyiségű maligán fogyasztásával egybekötve olykor „balesetek” is származhatnak. Sokkal jobb megoldásnak tartom ilyen esetekben a vegyes hidegtálakat, amiken mindenfajta különleges finomság megtalálható, folyamatosan lehet tömni a bucit, miközben a finomabbnál finomabb sörök, borok, pezsgők és az aperitifként(?) legurított házipáleszok sem vesznek össze a szilárd halmazállapotú gyomortartalommal. Egy szóval könnyű ételek, amolyan igazi italkorcsolyák. Megszállott hobbista lévén nagyon szoktam arra is figyelni, hogy a tálon szereplő ételek a színeikben is harmonizáljanak, imádom a szép színes, ízlésesen tálalt ínycsiklandó tálakat. A tejszínes krémsajtos túrórolád is az egyik ilyen összetevő szokott lenni.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a petrezselyem kivételével jól összekeverjük, majd a masszát hosszú hengerré formázzuk.
  2. A petrezselymet folpackra hintjük, meghempergetjük benne a rudat, úgy, hogy a petrezselyem a külsejét egyenletesen bevonja.
  3. Becsomagoljuk folpackba, hűtőben jól lehűtjük.
  4. Én már a bulit megelőző napon el szoktam készíteni.
  5. Sós keksszel, chips-szel tálaljuk, rákenve fogyasztható.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!