Tejszínes krémsajtos túrórolád
2015-11-06Related Recipes:
Amikor nagyobb vendégsereg érkezik egy házibulira, vagy netán egy jófajta rockkoncert előtt-után gyűlünk, akkor igyekszem úgy összeállítani a menüt, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő ételt, ételeket, legyen a kínálatban hús, saláta, tejtermék, sós és édes sütemény egyaránt. Ilyenkor nem szoktam főtt ételeket készíteni, mert egyrészt a tálalás macerás, másrészt egy több fogásos menü elnehezíthet – magamból kiindulva – bizonyos mennyiségű maligán fogyasztásával egybekötve olykor „balesetek” is származhatnak. Sokkal jobb megoldásnak tartom ilyen esetekben a vegyes hidegtálakat, amiken mindenfajta különleges finomság megtalálható, folyamatosan lehet tömni a bucit, miközben a finomabbnál finomabb sörök, borok, pezsgők és az aperitifként(?) legurított házipáleszok sem vesznek össze a szilárd halmazállapotú gyomortartalommal. Egy szóval könnyű ételek, amolyan igazi italkorcsolyák. Megszállott hobbista lévén nagyon szoktam arra is figyelni, hogy a tálon szereplő ételek a színeikben is harmonizáljanak, imádom a szép színes, ízlésesen tálalt ínycsiklandó tálakat. A tejszínes krémsajtos túrórolád is az egyik ilyen összetevő szokott lenni.
Hozzávalók
- 10 dkg tejszínes krémsajt
- 20 dkg zsíros tehéntúró
- 15 dkg reszelt edami vagy pannónia sajt
- 10 dkg főtt-füstölt tarja apróra vágva
- 4 szál újhagyma
- 3 evőkanál Olivabogyó
- 1 apróra ecetes uborka
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A hozzávalókat a petrezselyem kivételével jól összekeverjük, majd a masszát hosszú hengerré formázzuk.
- A petrezselymet folpackra hintjük, meghempergetjük benne a rudat, úgy, hogy a petrezselyem a külsejét egyenletesen bevonja.
- Becsomagoljuk folpackba, hűtőben jól lehűtjük.
- Én már a bulit megelőző napon el szoktam készíteni.
- Sós keksszel, chips-szel tálaljuk, rákenve fogyasztható.