Loader

Hamis libamáj

2015-10-29
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

Kevés ember van, aki nem szereti a fenséges ízű sült libamájat. Van egy jó receptem, amely segítségével (sokkal olcsóbban) varázsolhatunk hasonló ízt. Ez az étel lehet egy jó kis reggeli, de akár hidegtálakhoz is finom.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A májat alaposan megtisztítjuk.
  2. Ezt követően ledaráljuk vagy késsel szétkapargatjuk. A tojásokat villával kissé felverjük és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. (Én nem szoktam vacakolni, mindent beledobálok a mixerbe és alaposan lemixelem.)
  3. Ezt a pépet kizsírozott, zsemlemorzsával megszórt edénybe öntjük (őzgerinc-, alagút-, vagy kuglóf formába). Én őzgerinc formában sütöm – szépen mutat és jól szeletelhető.
  4. Előmelegített sütőben középlángon (villanysütőnél 200°) letakarva (alufóliával szoktam) 40 percig sütjük. 40 perc után levesszük a fedőt (alufóliát) és még kb. 10 percig sütjük. Tűpróbát végzünk (ha nem ragad rá, kész).
  5. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából.
  6. Ez az étel lehet egy jó kis reggeli, de akár hidegtálakhoz is finom.
  7. Jó étvágyat kívánok!
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!