Pacalpörkölt
2018-03-01Related Recipes:
A pacalpörköl egy igazi magyar étel. A családom nagyon szereti, sőt ami nálunk nem szokás egy üveg bort is ki szoktak bontani, amivel öntözik a pacalt és a maradékot megisszák egy jó pacal után. Célszerű előző nap elkészíteni mindent mert eléggé időigényes feladat a pacal főzés. Én nem szeretem, de megfőzőm mert anyuék nagyon szeretik, így néha kibírom, hogy mást egyek.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe
Hozzávalók
- 1 kg pacal megtisztítva
- 4 ek kókuszolaj
- 2 db vöröshagyma jó nagy
- 2 ek pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet majoránna
- 1 db babérlevél
- 1 db zellerlevél
- 2 db paradicsom
- 2 db TV paprika
- 1 db hegyes erős
- 2-3 szem fekete bors egész
- őröltbors
- só
- 1 üveg száraz vörösbor de ez elhagyható
Mennyiség: személyre
Hozzávalók
Mennyiség: személyre
|
Elkészítés
- A pacalt több vízben jól kimossuk, utána bő vízben feltesszük főni pár szem borssal és 1 babérlevéllel.
- Kb. 3/4 órai főzés után hideg vízzel leöblítjük és felcsíkozzuk.
- A finomra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, rádobjuk az összevágott paradicsomot és paprikát, paradicsomot, a pirospaprikát, a fokhagymát, fűszereket és fél percig pirítjuk.
- Ekkor beletesszük a pacalt, megsózzuk és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Lefedve 2-3 órát főzzük. Időnként megkavarjuk, ha elfőtte a levét, utánatöltünk, víz helyett vörösborral is öntözhetjük.
- Mikor már majdnem puha, beletesszük a zellerzöldet, és még 15 percig főzzük.
- Köretnek sós vízben főtt burgonyát adunk, de nálunk a friss kenyér is sokszor elég, anyunék azzal "tunkolják".
A recept megosztása