Loader

Pacalpörkölt

2018-03-01
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

A pacalpörköl egy igazi magyar étel. A családom nagyon szereti, sőt ami nálunk nem szokás egy üveg bort is ki szoktak bontani, amivel öntözik a pacalt és a maradékot megisszák egy jó pacal után. Célszerű előző nap elkészíteni mindent mert eléggé időigényes feladat a pacal főzés. Én nem szeretem, de megfőzőm mert anyuék nagyon szeretik, így néha kibírom, hogy mást egyek.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személyre

Hozzávalók

Mennyiség: személyre

Elkészítés

  1. A pacalt több vízben jól kimossuk, utána bő vízben feltesszük főni pár szem borssal és 1 babérlevéllel.
  2. Kb. 3/4 órai főzés után hideg vízzel leöblítjük és felcsíkozzuk.
  3. A finomra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, rádobjuk az összevágott paradicsomot és paprikát, paradicsomot, a pirospaprikát, a fokhagymát, fűszereket és fél percig pirítjuk.
  4. Ekkor beletesszük a pacalt, megsózzuk és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Lefedve 2-3 órát főzzük. Időnként megkavarjuk, ha elfőtte a levét, utánatöltünk, víz helyett vörösborral is öntözhetjük.
  5. Mikor már majdnem puha, beletesszük a zellerzöldet, és még 15 percig főzzük.
  6. Köretnek sós vízben főtt burgonyát adunk, de nálunk a friss kenyér is sokszor elég, anyunék azzal "tunkolják".
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!