Loader

Pirítós házi csirkemájjal

2015-11-01
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Szilvalekvár tartósítószer nélkül

  • Tepsis sült tarja

Az emberek jelentős része szokott reggelizni. Legalábbis azok, akik tudják, hogy ez a legfontosabb étkezés egész nap.  Ahhoz, hogy legyen erőnk az egész naphoz, energiára van szükségünk. A nap pedig akkor kezdődik, amikor felébredünk, tehát ha nem reggelizünk, nem is lesz miből pörögni egész nap. Van még egy fontos dolog a reggelivel kapcsolatban, amit sokan nem tudnak, vagy nem akarnak tudomást venni róla, mégpedig, hogy az agyműködés beindításához szénhidrátra van szükség, ezért valamilyen formában be kell juttatni a szervezetbe. Ezt legegyszerűbben, orális formában tehetjük meg, vagyis szájon át! Természetesen arra gondolok, hogy a reggeli tartalmazzunk szénhidrátot, mint például a péksütik, vagy gabona magvak. Aki unja az egyhangú reggeliket, készíthet valami egyedit, például egy a boltba nem kapható szendvicskrémet. Hasonlót kentem a ma reggeli pirítósomra. Nem nehéz elkészíteni, van vele némi meló, de az íze mindenért kárpótol. Reformkonyha vagy Norbi update rajongók ne olvassanak tovább.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Mossuk meg a májat és vágjuk össze apróra.
  2. A hagymákat pucoljuk, a vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát nyomjuk szét késsel, és vágjuk szintén apróra.
  3. Kevés olajon pirítsuk meg a vöröshagymát, majd keverjük bele a májat, sózzuk, fűszerezzük, tegyük bele a fokhagymát, és a többi zsírt. Kevergessük, és süssük addig, amíg a máj átsül. Miközben kevergessük, igyekezzünk a fakanállal a májdarabokat szétpasszírozni. Ha elkészül, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd nyomjuk szét a májat és a hagymát egy villával, vagy össze is turmixolhatjuk, ha egyenletes állagú krémet szeretnénk. Öntsük át a masszát egy tálba, és hagyjuk megdermedni, ha kihűlt mehet a hűtőbe! Fogyasztás előtt elővesszük a hűtőből és pirítósra vagy friss kenyérre kenhetjük.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!