Loader

Sonkás-sajtos tésztasaláta

2015-11-04
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

Számos variációja van a tésztasalátáknak is. Jómagam is szeretek kísérletezni, más és más ízeket párosítani – a siker nem marad el. Nagyon finom ízek kerekednek ki például a sonka – sajt párosításból is. Most az egyik kedvenc salátám receptjét osztom meg veletek, melyeket más és más öntettel szoktam elkészíteni. Jó étvágyat!

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Az orsótésztát forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Ezután keverjük össze az 1 evőkanálnyi olajjal (én olívaolajjal szoktam, de lehet pl. Vénusz étolajjal is) és hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg a tészta fő, elkészítjük a hozzávalókat: a kétféle olajbogyót karikázzuk fel,,, a retket, sonkát, sajtot vágjuk kockákra.
  3. A tésztát tegyük egy nagy tálba és keverjük össze a retekkel és a sonkával. Egy kevés sajtot és olívabogyót rakjunk félre a díszítéshez – a többit adjuk hozzá a salátához. (Mindent hozzáadunk, kivéve a paradicsomokat!) Ízesítsük sóval, borssal. A tésztasalátát és a paradicsomot rövid időre tegyük be a hűtőbe.
  4. Tálalás előtt keverjük a sajtos-sonkás tésztasalátához a tejfölből és a fehérborecetből készült frissen őrölt borssal fűszerezett öntetet (vagy más salátaöntetet) és a félbevágott koktélparadicsomokat. Szedjük tányérokra a salátát és díszítsük a félrerakott olajbogyó- és sajtdarabokkal, valamint friss petrezselyemzölddel.
  5. Jó étvágyat kívánok!
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!