Loader

Rakott Bolognai Vandál módra

2015-11-02
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

Nem igazán vagyok ragadozó, és mivel anyát kiakasztottam már a hús kipiszkálásával, megalkottunk ketten ezt a receptet. Két elkészítési módot is leírok, hogy a megrögzött húsevőknek is kedvezzek. Egyébként zárójelben megjegyzem, hogy ha nem tudják mi van benne, befalják az összeset, ha elmondom akkor csak finnyáskodnak.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük sós-olajos vízben, majd leszűrjük és félretesszük hűlni.
  2. A hagymát felkockázzuk és kevés olajon pirítani kezdjük.
  3. Amikor barnulni kezd, bele tesszük a fokhagymát,majd ha összesült összesült, beleborítjuk a felkockázott paradicsomot a levével együtt. Ezt követően a sűrített paradicsom következik.
  4. Fűszerezzük és összeforraljuk.
  5. Amikor az ízek összeértek, hagyjuk kicsit hűlni a szószt. (Turmixoljuk össze olyanra, amilyen állagúra szeretnénk.)
  6. A párizsit reszeljük le (sajtreszelőn) vagy kockázzuk, kinek hogyan tetszik, majd öntsük a szószhoz. Ha darált hússal csináljuk, akkor kevés olajon, pici sóval, borssal pirítsuk meg a húst, majd keverjük össze a szósszal. A tűzre visszatéve forraljunk egyet rajta.
  7. A tésztát és a szószt keverjük össze.
  8. Kiolajozott tepsibe vagy hőálló tálba borítsuk bele a keveréket.
  9. A joghurthoz adjuk hozzá a tojásokat, keverjük össze, majd fűszerezzük sóval, borssal. Ha kész, kenjük szét a keverék a tetején.
  10. A mozzarellát szeleteljük fel, kicsit itassuk le mielőtt a tészta tetejére tesszük.
  11. Szórhatunk még kicsi oregánót a tetejére, majd mehet a sütőbe, amíg a joghurtos öntet meg nem szilárdul, és a sajt el nem olvad.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!