Loader

Húsos káposztarolád

2015-10-29
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

Csodás étel, laktató és gyorsan el is készül! Nyűgözd le vele a családod!

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Elkészítés

  1. A zsemléket tejbe áztatjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, majd szűrőlapáttal kiszedjük a töpörtyűt, a szalonna zsírjában pedig megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. A káposzták nagy külső leveleit leválasztjuk, forrásban lévő sós vízben előfőzzük, majd lecsepegtetjük.
  2. Nyomkodjuk ki a zsemléket, keverjük össze a darált hússal, a szalonna felével, a tojással és az áttört fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Szedjük félbe a tölteléket, egyik felét ízesítsük kaporral és kakukkfűvel ízlés szerint, másik felét fűszerezzük majorannával. Formáljunk rudakat a töltelékekből.
  3. A kiterített fejes káposzta levelekre a kapros, a kelkáposzta levelekre a majorannás tölteléket helyezzük, majd feltekerjük a leveleket széleiket behajtogatva(ha marad a töltelékből, akkor azokból formáljunk gombócokat és süssük ki forró olajban).
  4. A roládokat forró olajban hirtelen megpirítjuk, levessel felöntjük(használhatunk leveskockát is, de mértékkel, ne legyen domináns íze)és kb. 5-7 percig pároljuk. Hozzáöntjük a bort, belekeverjük a paradicsompürét, tovább pároljuk mintegy 20 percig.
  5. A maradék káposztákat csíkokra, a répát batonokra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük, majd margarinnal kikent teflonban roppanósra pároljuk. Közben sóval, borssal ízesítjük és meglocsoljuk a roládok alatt készült mártással. Tálaláskor a párolt zöldségekből készült ágyra helyezzük a roládokat, tetejét meghintjük a maradék töpörtyűvel, meglocsoljuk mártással. Burgonyapürét is adhatunk hozzá, főleg ha nem „nyúl üzemmódban" működünk.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!