Húsos káposztarolád
2015-10-29Related Recipes:
Csodás étel, laktató és gyorsan el is készül! Nyűgözd le vele a családod!
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 1 db fejes káposzta
- 1 db kelkáposzta
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 db tojás
- 2 db zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 4 db paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1,5 dl fehérbor
- 0,5 l húsleves
- 2 dl tej
- só
- kakukkfű
- majoránna
- kapor
- margarin
- őrölt bors
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A zsemléket tejbe áztatjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, majd szűrőlapáttal kiszedjük a töpörtyűt, a szalonna zsírjában pedig megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. A káposzták nagy külső leveleit leválasztjuk, forrásban lévő sós vízben előfőzzük, majd lecsepegtetjük.
- Nyomkodjuk ki a zsemléket, keverjük össze a darált hússal, a szalonna felével, a tojással és az áttört fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Szedjük félbe a tölteléket, egyik felét ízesítsük kaporral és kakukkfűvel ízlés szerint, másik felét fűszerezzük majorannával. Formáljunk rudakat a töltelékekből.
- A kiterített fejes káposzta levelekre a kapros, a kelkáposzta levelekre a majorannás tölteléket helyezzük, majd feltekerjük a leveleket széleiket behajtogatva(ha marad a töltelékből, akkor azokból formáljunk gombócokat és süssük ki forró olajban).
- A roládokat forró olajban hirtelen megpirítjuk, levessel felöntjük(használhatunk leveskockát is, de mértékkel, ne legyen domináns íze)és kb. 5-7 percig pároljuk. Hozzáöntjük a bort, belekeverjük a paradicsompürét, tovább pároljuk mintegy 20 percig.
- A maradék káposztákat csíkokra, a répát batonokra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük, majd margarinnal kikent teflonban roppanósra pároljuk. Közben sóval, borssal ízesítjük és meglocsoljuk a roládok alatt készült mártással. Tálaláskor a párolt zöldségekből készült ágyra helyezzük a roládokat, tetejét meghintjük a maradék töpörtyűvel, meglocsoljuk mártással. Burgonyapürét is adhatunk hozzá, főleg ha nem „nyúl üzemmódban" működünk.
A recept megosztása